jump to navigation

Primul deces cauzat de AH1N1 in Romania! Noiembrie 23, 2009

Posted by cmvest in Informatii medicale.
Tags: , , , , , ,
trackback

Conform comunicatului publicat de catre Ministerul Sanatatii, astăzi, România a înregistrat primul deces prin gripă nouă A/H1N1. Este vorba despre un bărbat de 43 de ani, din Siret, judeţul Suceava care a decedat în data de 20 noiembrie a.c. şi pentru care am primit în cursul acestei dimineţi confirmarea infectării cu virusul gripal A/H1N1, care a şi cauzat decesul acestuia. Bărbatul a fost internat în data de 15 noiembrie a.c. în secţia de boli infecţioase de la Spitalul Municipal Rădăuţi cu simptomatologie moderată. Evoluţia rapidă nefavorabilă a pacientului s-a datorat afecţiunilor asociate pe care acesta le avea- obezitate, diabet zaharat şi hipertensiune arterială. Bolnavul a decedat, în ambulanţă, în timpul transferului către spitalul de boli infecţioase Iaşi, prin stop cardio-respirator Membrii familiei nu prezintă simptomatologie respiratorie şi au fost informaţi privind măsurile protecţie. De altfel, au şi primit măşti pentru protecţia în timpul ceremoniei de înhumare.

În Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi mai sunt internaţi încă 10 pacienţi, care prezintă forme severe de boală, 5 dintre aceştia sunt ventilaţi mecanic. Cazurile provin din judeţele arondate centrului universitar Iaşi. În ultimele 24 de ore, adică până astăzi, orele 12.00, au mai fost confirmate încă 45 de cazuri de gripa cu virus A/H1N1. 

Cazuri confirmate in ultimele 24 ore 

 

JUDET Total (cazuri confirmate in ultimele 24 ore)
BOTOSANI 14
CALARASI 2
DIMBOVITA 3
DOLJ 2
IASI 5
MURES 1
SIBIU 1
VRANCEA 9
BUCURESTI 8
TOTAL 45
  • Totalul cazurilor confirmate inregistrate pana in acest moment este de 1966.
  • Cele mai multe cazuri înregistrate în ultima zi au fost în Botoşani (14 cazuri), Vrancea ( 9 cazuri) şi Bucureşti (8 cazuri)

 În urma confirmării de cazuri cu gripa AH1N1 în colectivitatile scolare, în ultimele 24 ore, si in functie de investigatiile epidemiologice care s-au realizat, s-a decis suspendarea cursurilor scolare pentru 7 zile, incepand din 23.11.2009, la Liceul teologic Adventist Stefan Demetrescu şi Şcoala generală nr 66, ambele din Bucureşti.

Astăzi, în cadrul Comitetului de Coordonare pentru gripă s-a decis exact care sunt primele categorii de populaţie cu risc care vor fi vaccinate. Primele 1 340 000 de doze realizate de Institutul Cantacuzino vor fi repartizate după cum urmează:

– 140 000 de doze de vaccin vor fi utilizate pentru imunizarea a aprox.70% din personalul medical

-1 000 000 de doze vor fi utilizate pentru colectivităţile şcolare. Vor fi astfel vaccinaţi 500 000 de studenţi şi 500 000 elevi de liceu

-aprox. 200 000 de doze de vaccin pandemic vor fi repartizate serviciilor speciale- armată, grăniceri, Ministerul de Interne.

Reamintim încă o dată că singura metodă eficientă de protecţie este vaccinarea

Comunicat preluat de la Ministerul Sanatatii

Anunțuri

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: